Co na hlavu bez vlasů v létě?

Od poslední chemky je to dva a půl měsíce, ale na hlavě skoro žádný porost. Léto přichází, jak se chránit a vypadat dobře?

Od poslední chemoterapie je to dva a půl měsíce. Není to tak, že odejdete z posledního kapání a do týdne vám naroste na hlavě (a všude po těle) bujná kštice. Jde to pomalu, tělo se probouzí a dává se dohromady.

  1. měsíc - začíná růst obočí a mini řasy, obočí si ale pořád musím domalovávat tužkou
  2. měsíc - obočí už roste celkem bujně, musím vytrhávat a tvarovat, není to ale ještě úplně ono, musím domalovávat. Řasy už jsou trochu vidět, na zvýraznění řasenkou to ale ještě není. Postupně se vzpamatovávají i chloupky po těle, na hlavě je ale stále chmýříčko, tak jsme to vzali strojkem.
  3. měsíc - obočí už je celkem obstojné, řasy se prodlužují, dokonce už to vypadá na holení nohou. Na hlavě asi půl centimetru vlasů.

Teploty stoupají nahoru a slunce svítí jako blázen. V hromadné dopravě začíná být nedýchatelno a vždycky mám štěstí na nějakýho smradláka, který se mi potí přímo pod nos, fuj. Taky vám připadá, že deodorant je u někoho sprosté slovo? No nic.laughing

Při léčbě a několik měsíců po léčbě se musí dodržovat pár věcí (určitě se zeptejte svého onkologa co a jak, každý je jiný). Neopalovat se, chránit se a mazat vysokými faktory a určitě dávat něco na hlavu. Pokud se chcete smočit někde u vody, můžete si pořídit turbánek k vodě. Je z materiálu, který je jakoby "plavkový" a na hlavě je příjemný. Také jsem si pořídila klobouček, který má faktor 50+, má podšívku, takže nebude škrábat a dokonce má sňůrku na stažení, aby z hlavy neulítl. Vše mám od značky Christine Headwear, od které mám i turbánky na běžné nošení za přijatelné ceny. Běžné turbánky jsou v létě taky v pohodě, není v nich velké vedro, ale přeci jen chce člověk trochu změnu.

Ale už se nemůžu dočkat, až budu moct ven vyrazit bez turbánků. Odhaduju to, že vlasy budou na "ukazování" tak na konci léta, tak uvidíme.

Nakupovala jsem v internetových obchodech http://www.headfashion.cz/ a https://www.vlasy.com/.

ileostomie klobouk léto

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací