O mně

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

Konkrétně s ileostomií, což je vývod z tenkého střeva. Od května 2017 bojuju s vážným onkologickým onemocněním - zhoubný nádor vaječníků s rozšířením po celé břišní dutině. Mám za sebou 9 cyklů chemoterapií v 1. linii, v březnu 2019 jsem ukončila dalších 7 chemoterapií ve 2. linii a poté docházela jsem dva roky na biologickou léčbu. Podstoupila jsem imunoterapii pomocí "vakcíny" z mých bílých krvinek a v březnu 2021 jsem zahájila 3. linii chemoterapií. Těch bylo nakonec 15 až do prosince 2021. V květnu 2022 mi byl schválen lék Lynparza, který jsem užívala do října 2023. V témže měsíci jsem zahájila 4. linii chemoterapií. Proběhlo 5 operací, které provázela řada komplikací, takže ileostomie mi vlastně pomohla žít dál.

Jelikož ileostomie znamená hlavně ze začátku spoustu různých dietních omezení, rozhodla jsem se s vámi podělit o recepty, které vařím já a má rodina pro mé speciální zažívání surprised. Každý je jiný, takže bohužel asi neexistuje univerzální jídlo, co by sedělo všem. Berte prosím tedy vše jako rozšíření vašeho repertoáru, co si můžete uvařit k jídlu.

Ráda chodím na výlety, čtu, učím se anglicky (zase), luštím křížovky (a už jsem 3x vyhrála, haha), občas pro zábavu fotím, chci se postupně vrátit k lyžování, testuju kávy v kavárnách, tvořím, drhám macramé, začínám hrát na saxofon, prostě co mi zrovna tělo dovolí. Jooo a moc ráda jím, ale to už je asi jasné z webu o jídle. cool

Kromě receptů zde najdete i různé postřehy a příhody. Třeba se zde zrovna dočtete to, co jste ještě nevěděli..wink

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací