Bramborový knedlík

Domácí knedlík, to je bájo. Trochu se zapatláte, ale výsledek stojí za to!

Ingredience

(na 4 šišky knedlíku)

  • brambory vařené ve slupce (cca 1,5 kg brambor)
  • 3 lžíce solamylu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1,5 lžičky soli

Postup

Předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme. Přidáme tři vrchovaté lžíce solamylu, dvě vejce, hrnek hrubé mouky a jednu a půl lžičky soli. Do hrnce si připravíme osolenou vodu a dáme ji vařit. Mezitím uhněteme těsto. Nesmí se lepit, ale zároveň se nesmí drolit, prostě tak akorát. Podle potřeby podsypeme. Až se voda bude vařit, dáme do ní šišky knedlíku a hned nadzvedneme vařečkou ode dna, aby se nepřilepily. Musíme to hlídat. Vaří se cca 25 min.

brambory knedlík domácí ileostomie

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Vůně léta

Vůně léta

18. 9. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací