Bramborový knedlík

Domácí knedlík, to je bájo. Trochu se zapatláte, ale výsledek stojí za to!

Ingredience

(na 4 šišky knedlíku)

  • brambory vařené ve slupce (cca 1,5 kg brambor)
  • 3 lžíce solamylu
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1,5 lžičky soli

Postup

Předem si uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme. Přidáme tři vrchovaté lžíce solamylu, dvě vejce, hrnek hrubé mouky a jednu a půl lžičky soli. Do hrnce si připravíme osolenou vodu a dáme ji vařit. Mezitím uhněteme těsto. Nesmí se lepit, ale zároveň se nesmí drolit, prostě tak akorát. Podle potřeby podsypeme. Až se voda bude vařit, dáme do ní šišky knedlíku a hned nadzvedneme vařečkou ode dna, aby se nepřilepily. Musíme to hlídat. Vaří se cca 25 min.

brambory knedlík domácí ileostomie

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací