Červená čočka z uzeným masem

Červená čočka má tu výhodu, že nemá slupky. Proto doporučuji nejdřív zkusit maličko (já zkoušela trochu čočkové polévky, pak normální porci a teď jsem zkusila klasiku) Vím, že uzené není zrovna 2x vhodné do jídelníčku stomika, můžeme dát klidně s vejcem, pokud vám zažívání dovolí. (zařazeno cca po 6 měsících od operace)

Ingredience

  • červená čočka
  • uzené maso vařené
  • 1 cibule
  • špetka soli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje/másla

Postup

Čočku propláchneme, nemusí se namáčet. Uvaříme ji ve slané vodě doměkka. Na oleji osmahneme cibulku, zaprášíme moukou a zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme. Poté do směsi přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí. 

Já pro jistotu po jídle loupnu dva espumisánky.

ileostomie recepty dieta čočka

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací