Cikánská pečeně

Tuto omajdu miluju již od dob školních jídelen, protože tam ji vařili opravdu skvěle. Ne, nedělám si legraci, byla fakt dobrá!

Ingredience

(4 porce)

  • 0,5kg hovězího/vepřového masa (ideálně hovězí roštěnka, hovězí zadní, vepřová kýta)
  • 1 cibule
  • 6ks kyselých okurek
  • 4 rajčata
  • 3 bílé papriky
  • 1 rajčatový protlak
  • půl masoxu
  • 1 lžíce oleje (olivový)
  • 700ml vody
  • Hotová jíška světlá/jíška (mouka + voda)
  • sladká paprika, sůl, pepř

Postup

Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, zlehka opepříme. Zeleninu a okurky nakrájíme na větší kusy. Necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, poté zprudka zatáhneme plátky masa, přidáme lžičku sladké papriky a zalijeme vroucí vodou. Přidáme protlak a masox. Poté přidáme zeleninu, vaříme, dokud není maso měkké za občasného podlévání. Když je maso měkké, tak ho vyndáme na talíř a omáčku přecedíme přes cedník (můžeme propasírovat). Omáčku zahustíme a vrátíme do ní maso. Podle kyselosti omáčky dochutíme.

recepty stomici ileostomie dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací