Damoklův meč

Nejhorší je nejistota. Jsem analytický typ, potřebuju si věci alespoň trochu plánovat, a když mi to někdo nabourá, je z toho mrzení. Na CT vyšetření jsem čekala až do konce září. Samotného CT se nebojím, není to bolestivé, jen je trochu nepříjemné, když vám podají při skenování jodový kontrast. Zalije vás horko a máte hořko v puse. Tentokrát jsem měla i fajn přípravu. Pití, které vždy hodinu před tím piji nalačno, nebylo hořké, ale takřka bez chuti, tak to byla výhra.laughing

O výsledky jsem si volala až za dva dny, jelikož moje paní doktorka nebyla předchozí dny v ordinaci. Po telefonu mi sdělila, že se jí tam nezdají nálezy na plicích a že se potřebuje zeptat doktorky, která snímky popisovala, na podrobnosti. Čekala jsem tedy do dalšího dne, kdy se mé obavy potvrdily. Nález na plicích se mírně zhoršil a v břiše, kde jsem cítila neustálý tlak a bolest v jednom místě, je patrný nějaký „slepenec“. Tzn. srůsty, kličky střev přitažené k břišní stěně, pozůstatek pěti operací a samozřejmě nemoci. Domluvily jsme se, že nález ještě prokonzultuji s panem profesorem v Praze.

Když se něco děje, potřebuju danou věc řešit ihned. Paní doktorka poslala moje snímky systémem PACS, takže jsem v zápětí sepsala e-mail, přiložila zprávu z CT a ještě jsem poslala panu profesorovi smsku, to je takový polovtíravý, než hned volat.innocentlaughing Bála jsem se, abych ho zrovna nerušila při něčem důležitém. Pan profesor mi ihned volal zpátky a vysvětlil mi, že je vlastně hrozně těžké v této chvíli určit u pacientky, jako jsem já, kdy léčbu zahájit a kdy ještě čekat. Prý nález není nijak dramatický, ale je jasné, že se něco děje, když cítím už i nějaký diskomfort břicha. Slíbil mi, že se na mou anamnézu podrobně podívá. Další den mají schůzku multioborového týmu, tak můj případ proberou a zavolá mi.

Jak slíbil, tak učinil. Jako první mi sdělil, že zatím nejsem vhodnou adeptkou do studie nového léku, protože studie je pro pacientky, které už nereagují na léčbu platinou v chemoterapii, což já nejsem. Zatím jsem na ni vždy reagovala dobře, někdy až moc (alergická reakcesurprised). Nyní by tedy doporučil zahájit chemoterapie šetrnější metodou a to znovu karboplatina, ale druhou látku mi vybral jinou, než jsem měla všechny chemoterapie před tím, a tedy Caelyx. Tato léčba se dává po měsíci, což je fajn, je šetrnější a lépe snášená. Samozřejmě kdyby se cokoliv dělo, objevily se alergické reakce, něco se nám s paní doktorkou nezdálo, máme se ihned ozvat. Zprávu mi posílá e-mailem.

Děkuju, děkuju, děkuju za takovýhle skvělý přístup. Už vím, co se bude dít, už vím, co mě čeká. Vlastně ani nejsem moc překvapená. Tak nějak jsem tenhle výsledek očekávala. Počtvrté přijdu o vlasy, to mě teda štve asi nejvíc. Konečně to dorostlo a já zase budu vypadat jak strýček Fester. Nějak bylo, nějak bude. Zavolala jsem tedy výsledek paní doktorce a domluvily jsme se, že hned příští týden přijedu na první kapání.

ileostomie chemoterapie léčba

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací