Dunajské vlnky

Výborný moučník s ovocem. Na první pohled se může jevit jako složitý, ale jeho příprava je vskutku jednoduchá.

Ingredience

na těsto:

  • 3-4 vejce
  • 1 hrnek cukru (dávám 3/4 hrnku)
  • 3 lžíce oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • mléko
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 plechovka loupaných broskví

na krém:

  • 400ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 2 lžíce cukru
  • půl kostky másla

Postup

Nejprve si uvaříme pudink, aby nám vystydnul. Vaříme klasicky podle návodu. Mícháme ho průběžně do vystydnutí, aby se nevytvořil škraloup.

Poté v míse smíchám vejce a cukr, přidám olej a míchám. Postupně zapracuji prosátou mouku a prášek do pečiva, přidávám mléko tak, aby směs nebyla tuhá a ani řídká. Naliji na vymazaný plech půlku světlého těsta. Do zbylé směsi přidám kakao. Směs může lehce zhoustnout, takže opět přimíchám trochu mléka. Naliji na plech, kde je světlé těsto a rozetřu rovnoměrně. Vyložím okapanými broskvemi. Peču cca 30 min. na 190°C.

Až bude pudink vystydlý, vyšlehám ho se změklým máslem (pokojová teplota) a podle chuti mohu přidat cukr. Nanesu na těsto a po ztuhnutí v ledničce poliji čokoládovou polevou.

ileostomie recepty dieta blog

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací