Dvouctihodné koláčky

Kynuté! Pokud si troufnete - vzhledem k žlučníku a tak, jsou moc dobré. Jen byly nějak větší, než jsem čekala!

Ingredience

kvásek:

  • 250ml mléka
  • 80g cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 30g droždí

těsto:

  • 250g hladké mouky
  • 250g polohrubé mouky
  • 1 lžíčka soli
  • 100ml másla
  • 100ml oleje
  • 1 celé vejce
  • 4 žloutky
  • kůra z citronu
  • 2 lžíce rumu

náplně:

tvarohová

  • 1 vanička plnotučného tvarohu
  • 1 žloutek
  • 20g vanilkového cukru

povidlová - povidla rozředíme rumem

drobenka: máslo, mouka, cukr

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a mouku. Necháme cca 10 min. Smícháme si sypké suroviny na těsto, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, žloutky a rum. Dáme vymíchat do robota cca 10-15 min. Pokud těsto lepí, přidáme mouku. Necháme kynout pod utěrkou 2 hodiny, každou hodinu těsto zamícháme.

Mezitím si připravíme náplně. Poté si připravíme plechy, vyválíme plát a skleničkou nebo formou vykrajujeme kolečka. Ty naplníme tvarohovou náplní, zabalíme jako buchtu a dáme na plech. Necháme chvíli vykynout, uděláme doprostřed důlek a plníme náplní a zasypeme drobenkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 175°C do zlatova asi 15 min.

Ileostomie dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací