Dýňový koláč

Podzim a snad všechny letáky ze supermarketů nám nabízejí všelijaké pokrmy z dýně. Tenhle koláč skvěle voní a chutná 

Ingredience

  • 1/2 dýně Hokkaido - já měla spíš menší
  • máslo na vytření pekáčku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli
  • citronová šťáva
  • směs perníkového koření
  • 350g hladké mouky
  • 250g třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva 

Postup

Dýni očistíme, pokrájíme na kousky (já ji i loupala, přece jen, není to domácí) a dáme péct asi na 20 min. na 180°C. Po vyndání ji rozmixujeme na pyré.

V misce ušleháme vejce, sůl, cukr, šťávu z citronu a olej. Přidáme vychladlou směs a šleháme s moukou, kořením a práškem do pečiva. V receptu byly také rozinky, ty jsem kvůli stomii nedala. 

Pečeme asi hodinu na 180°C.

Po ochutnání je koláč opravdu hutný a "mokrý", takže bych klidně ubrala příště na dýni, zapíšu to do ingrediencí.

ileostomie recepty dieta blog koláč

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací