Estonský kringel

Překvapilo mě, jak jednoduchá tahle sladká neobvyklost je!

Ingredience

  • 600g hladké mouky
  • 50g másla
  • 250ml mléka
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 40g droždí
  • 2 žloutky

náplň:

  • 6 lžic cukru
  • 3 lžičky skořice
  • 50g másla

Postup

V malé misce si rozděláme kvásek. Dáme do ní cukr, rozdrobíme kvasnice, zalijeme trochou mléka a zaprášíme moukou, necháme cca 10 min. vzejít. Do velké mísy prosejeme mouku, rozehřejeme mléko s máslem, přilijeme kvásek, přidáme žloutky, sůl a necháme robota zpracovat tuhé těsto. To přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

Mezitím si smícháme cukr se skořicí a máslo necháme změknout. Po vykynutí můžeme těsto rozdělit na dvě části, budeme mít dva věnce. Rozválíme na plát, pomažeme máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zabalíme ho jako roládu a podélně rozřízneme, vzniknou nám dvě "nohavičky". Ty spleteme do copu a věnce, dáme na plech a necháme 20 minut kynout. Poté pečeme asi 25 min na 170° C.

ileostomie pečení dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací