Indiánky

Buď je milujete, nebo nenávidíte. Já je mám strašně ráda, tak jsem je zkusila udělat i doma. Je to trochu cukrové peklo, ale ony jsou tak dobré... A 100% bezezbytkové. Nezbyde ani jeden!

Ingredience a postup

na buflery (cca 30ks):

  • 60g cukru
  • 110g hladké mouky
  • 15g vanilkového pudinkového prášku
  • 150g bílků (cca z 5 vajec)
  • 85g žloutků
  • 40g vody

Jednu třetinu mouky, pudinkový prášek a žloutky smícháme v míse, přidáme vodu a promícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a po částech přidáme cukr, zašleháme. Pak přiléváme žloutkovou směs a mouku. Vymícháme piškotovou hmotu, kterou naplníme cukrářský sáček a na plech s pečicím papírem tvoříme menší hromádky/piškoty. Vyhřejeme si troubu a pečeme na 170°C cca 10 min. Dáváme pozor, aby nebyly moc tmavé.

na rozvar:

  • 100g cukru krystal
  • trochu vody

Do rendlíku přesypeme cukr a zalijeme vodou, aby byl cukr ponořený. Rozvar přivedeme k varu a necháme ho probublat.

na pěnovou hmotu:

  • 3 bílky
  • 30g cukru krupice

Bílky a cukr vyšleháme do pevného sněhu. Přiléváme horký rozvar a stále šleháme (tím se směs pasterizuje). Promícháváme cca 5 minut. Pokud tomuto postupu nevěříte, že se bílky dostatečně pasterizují, můžete zvolit šlehání nad parou. To znamená že 130g cukru a 3 bílky šlehám cca 8 minut v nádobce nad parou, až hmota nabyde.

Ušlehanou pěnu dám do zdobičky a na piškoty tvaruji patra indiánků. Neopisuji kolečko, ale sáček držím kolmo uprostřed piškotu, protlačíme pěnu a směřuji výš na další patro. Hotové, ještě "nahaté" indiánky dáme vychladit do lednice, klidně na pár hodin.

na polevu:

  • čokoláda na vaření
  • tuk na zředění

Rozehřejeme si čokoládu na vaření a naředíme tukem, aby nebyla tak hustá. Dáme do vyšší úzké nádoby (například do nahřátého hrníčku) a rychle v ní indiánky namáčíme. Musí se jednat fakt svižně, aby vám pěna do hrnku z piškotu neodpadla (jako mě 2x).

Pak už dáme jen vychladit do lednice a můžeme se kochat, jak jsme šikovní.laughing

Zdroj: https://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/indianky

indiánky zákusek ileostomie

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací