Jablečná šarlotka

Zase moučník z jablek! Tentokrát pečený netradičním způsobem.

Ingedience

  • 4 jablka - oloupaná a nakrájená na tenké plátky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200g krupicového cukru
  • 100g hladké mouky
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Předehřejeme si troubu na 180°C. Dortovou formu vymažeme máslem, nebo vystele pečícím papírem. Nakrájená jablka dáme do mísy s citronovou šťávou a 2 lžícemi cukru, protřeseme a necháme 15 min. odpočinout.

Mouku promícháme se skořicí a solí. V jiné míse ušleháme vajíčka s cukrem. Šleháme cca 8 min. do světlé pěny. Poté zlehka vmícháme sypké suroviny. 

Na dno formy rozložíme jablka a zalijeme těstem. Chvilku necháme těsto natéct mezi jablíčka a šoupneme do trouby. Moučník pečeme cca hodinu. Po vyndání z trouby necháme čtvrt hodinky odpočívat.

Recept je z magazínu Penny, podzim 2018

dieta ileostomie moučník

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací