Koblížky pečené v troubě

Masopustní koblížky ve variantě bez smažení!

Ingredience

  • 0,5 kg hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • 1 žloutek
  • 40 g cukru
  • 50 g másla nebo hery
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kostka droždí (42 g)
  • povidla
  • na potření kousek másla + 1-3 lžíce rumu

Postup

Všechny suroviny smícháme a zpracujeme těsto, já to šoupla do robota. Necháme vykynout cca půl hodiny až hodinu. Těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Ty jsem přenesla na plech a na polovinu koleček dala povidla, druhým kolečkem přikryla a pořádně stlačila kraje. Samozřejmě můžete zvolit i jinou náplň. Necháme dalších 20 minut kynout. Pak pečeme v rozehřáté troubě na asi 180-200 °C zrhuba čtvrt hodinky do světle hněda.
Hned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.

Inspirace z www.mamincinyrecepty.cz

koblihy masopust sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací