Kynuté buchty

Pokud si vaše zažívání troufne, tenhle recept od Kluků v akci je nejlepší!

Ingredience

těsto:

  • 500g hladké mouky
  • 20g droždí
  • 120g krupicového cukru
  • 20g vanilkového cukru
  • 2,5dl mléka
  • 60g másla
  • 1 vejce a 1 žloutek
  • špetka soli
  • sádlo nebo máslo na vytření pekáče a potření buchet

Na čerstvě upečené buchty:

  • 2 lžíce rozehřátého másla se lžící rumu
  • moučkový cukr na posypání

Do větší mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

K vyběhnutému kvásku přidáme zbytek vlahého mléka s rozpuštěným máslem, vejce, žloutek, sůl a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na mísu.

Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu, během kynutí 2× promísíme.

Z vykynutého těsta vyválíme hada, rozkrájíme na jednotlivé dílky, které plníme náplněmi (viz níže) a dobře uzavřeme. Vkládáme do pekáče vymaštěného sádlem nebo máslem. Každou buchtu taktéž potřeme ze všech stran, aby se nám vzájemně neslepily.

Když vyplníme pekáč, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dozlatova.

Ještě teplé buchty potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

Necháme vychladnout, na talíři buchty pocukrujeme moučkovým cukrem.

Náplně do českých buchet:
Tvarohová náplň

  • 250 g tvarohu
  • 1 žloutek
  • vanilkový a krystalový cukr podle chuti
  • citronová kůra a šťáva
  • rum

Tvaroh smícháme se žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem.

Povidlová náplň

  • 250 g švestkových povidel
  • (tlučený hřebíček)
  • mletá skořice
  • rum

Povidla smícháme s kořením a dochutíme rumem.

pečení ileostomie dieta buchty

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací