Literaturou k uzdravování

Chcete někde načerpat pozitivní energii? Potřebujete poradit, pomoct, přijít na jiné myšlenky?

Když mi skoro před rokem 21. června 2017 sdělili výsledky biopsie, byl to strašný pocit. Tak něco hrozného nechce nikdo zažít. Zároveň jsem ale pocítila obrovskou úlevu. Věděla jsem, co to v tom břiše je a proti čemu budu bojovat.

Jako první jsem sáhla po knize od Adélky Kopecké. Když jsem ji četla poprvé jako zdravá, nedokázala jsem se tak moc vcítit do napsaných řádků, jako teď. Bylo to pro mě něco děsivého, ale zároveň jsem potřebovala sbírat informace a rady, kterých jsem v knize našla celou řadu.kiss

Zakázala jsem si googlení mé diagnózy. Samozřejmě, že časem se k tomu stejně dostanete. Pak vlastně zjistíte, že jste to vůbec číst nechtěli a už to googlit přestanete.

V prvních týdnech jsem nemohla nic moc dělat. Až po čase jsem se rozhodla pro návštěvu psychologa. Ten mi poradil, abych si každý den psala to, co zažiju pozitivního. Vydržela jsem to asi dva měsíce a hodně mi pomáhá i dnes číst, co mi dělalo obrovskou radost. Třeba to, že konečně nastal den, kdy jsem neměla žádné bolesti. Člověk si pak začne vážit i toho, že se zase probudil.

Pro navození dobré nálady mi moje sestřenka přinesla po první operaci do nemocnice knihu od prince Ládíka. Doporučuju všem, protože takhle dlouho jsem se opravdu ze srdce nezasmála, vozila jsem ho i na chemky, přišla jsem s ním na jiné myšlenky.

Maminka mě vybavila knížkami od Louise Hay. Její životní příběh, krása, která na vás dýchne z otevřených stránek, je velkým zážitkem. V určité fázi mi také hodně pomohly a ráda se k autorce vracím.

A poslední knížka od mé kamarádky, se kterou jsem navázala přátelství v čekárně na onkologii. Díky ní jsem se dostala na veledůležitou operaci, díky které jsem tady (a se stomií), když mě v jiné nemocnici operovat odmítli. Tu poslední "modrou" knížku jsem četla těsně před operací a dodala mi spoustu odvahy.

Dum spiro spero.

literatura četba nemoc

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Vůně léta

Vůně léta

18. 9. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací