Masový vývar

Polévka je grunt! A hlavně všechny možné vývary jsou super extra výživné! Na vývarech jsem ulítávala celý první měsíc po propuštění z nemocnice a dnes tomu není jinak.. 

Ingredience

  • hovězí maso na polévku (+ morková kost) / kuřecí směs na polévku (nebo 3-4 kuřecí paličky bez kůže)
  • směs zeleniny na polévku (2 mrkve, půl celeru, 1 petržel, 1 cibule)
  • směs koření (4 bobkové listy, pár kuliček pepře celého, 4 kuličky nového koření, sůl)
  • 1 masox
  • polévkové nudle
  • petrželka na ozdobu

Postup

Maso a koření dám do hrnce, zaliji vodou a dám vařit. Nevaříme úplně naplno, ale necháme lehce bublat. Většinou hovězí vývar dělám přes dvě hodiny, někdy i déle, do změknutí masa.

Poté vyjmu maso, přecedím, abych odstranila všechny drobné nečistoty a koření, maso pokrájím na malé kousky. Vrátím zpátky do čistého vývaru, přidám zeleninu (může být už pokrájená). Cibuli dávám jen vyvařit, pak ji z vývaru vyndám.

Přidám masox, sůl a pepř, zavařím nudle a úplně nakonec přidám jemně nakrájenou petržel.

vývar ileostomie polévka hovězí kuřecí zelenina

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací