Polévka je grunt! A hlavně všechny možné vývary jsou super extra výživné! Na vývarech jsem ulítávala celý první měsíc po propuštění z nemocnice a dnes tomu není jinak..
Maso a koření dám do hrnce, zaliji vodou a dám vařit. Nevaříme úplně naplno, ale necháme lehce bublat. Většinou hovězí vývar dělám přes dvě hodiny, někdy i déle, do změknutí masa.
Poté vyjmu maso, přecedím, abych odstranila všechny drobné nečistoty a koření, maso pokrájím na malé kousky. Vrátím zpátky do čistého vývaru, přidám zeleninu (může být už pokrájená). Cibuli dávám jen vyvařit, pak ji z vývaru vyndám.
Přidám masox, sůl a pepř, zavařím nudle a úplně nakonec přidám jemně nakrájenou petržel.
Kdo jsem?
Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.
6. 8. 2024
16. 4. 2024
19. 2. 2024
23. 1. 2024