Medailonky z vepřové panenky s pečenými bramborami

Pokud jste milovníci masa, je tohle přesně pro vás.

Ingredience

  • 1 vepřová panenka
  • brambory
  • olej
  • sůl, pepř
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • špetka kari
  • tymián
  • 1/2 lžičky třtinového cukru

Postup

Panenku si očistíme a nakrájíme na centimetrové plátky/medailonky. Lehce dlaní rozklepeme a v misce si smícháme sušený česnek, kari, uzenou papriku, třtinový cukr, sůl a pepř. Přidáme lžičku oleje a vymícháme kořenící "pastu". Pastou z koření potřeme medailonky z obou stran a necháme hodinu až dvě odpočinout v lednici. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnejší plátky (0,5cm) - dukátky. Pokapeme olejem, přidáme sůl, pepř a tymián. Promícháme a dáme péct do trouby na 180°C, dokud brambory nezezlátnou a nezměknou. Panenku před smažením dáme na 30 min do pokojové teploty, poté smažíme do zlatova z obou stran.

ileostomie bylinky maso

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací