Mini Pavlova

Pokud jste milovníci sladkého, tak je tento dezert přímo pro vás

Ingredience

  • 3 vaječné bílky
  • cukr krupice - na každý bílek je 50g cukru krupice
  • 1 šlehačka
  • 1 lžíce moučkového cukru

Postup

Nejdříve si vyšleháme bílky s krupicovým cukrem. Já měla bílky ze 3 menších vajec, takže jsem dala asi 130g cukru. Na cukru se moc ubírat nedá, vyšlehaná hmota by pak nedržela. Šlehala jsem na vyšší stupeň cca 15 minut. Musíme šlehat do té doby, kdy hmota bude dělat špičku, která se skoro neohýbá.

Poté dáme do zdobičky (nebo do sáčku, někdo tvaruje lžící) bílkovou hmotu a vytvoříme placičky - hnízdečka. Potom jsem vzala lžičku a trochu jsem vyhloubila střed, aby byla kam dát šlehačka. Troubu vyhřejeme na 120°C a hnízdečka pečeme/sušíme cca hodinu. Poté jsem stáhla troubu na 115°C a ještě tam nechala hnízda sušit půl hodinky. Na víc stupňů raději ne, hnízda by zhnědla.

Po vychladnutí ušleháme šlehačku, můžeme přidat lžíci cukru moučky. Těsto je ale sladké dost, takže klidně bych vyšlehala šlehačku bez cukru. Dáme vychladit do lednice a zdobíme jakýmkoliv ovocem.

ileostomie recept dieta sladké pavlova

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací