Novoroční blues (CHT3/IV. linie)

Volejte sláva a tři dny se radujte!laughing Taková byla v duchu moje reakce při sdělení poklesu markerů o necelých 400, jsem na čísle 1036. Takže mrchy nejdřív mega vylezou a pak slezou? Kdo tohle má psychicky vydržet?! Ale jsem šťastná, že to vypadá, že chemo zabírá a mám alespoň hnací motor. Po dávce zase stejná písnička – stav mega kocoviny a neschopnost cokoliv dělat. To trvalo zhruba týden. Znovu vyrážka, slabosti, afty a nyní už i lehká krvácivost ze sliznic – v puse, nosu i na povrchu střívka, zase asi týden, pak se to srovnalo.

S novým rokem si mnoho lidí dává předsevzetí. Já to takhle teda nikdy nemám, nedokážu totiž nikdy nic vymyslet a pak to ještě dodržovat. Spíš se chci zaměřit na tu psychickou pohodu – jak terapií, tak i odpočinkem a činnostmi, které mě naplňují. Umět si dobře zorganizovat čas a práci. To jsou ale moje dlouhodobý cíle, s předsevzetím to nemá nic společnýho.

Ještě napadl sníh, takže jsme si užívali zasněžené přírody a měla jsem i touhu lyžovat, ale to se mi zatím nepodařilo. S týmem, co hrajeme vědomostní kvíz, jsme se dostali do severočeského finále a jeli jsme navštívit Českou Lípu a sehrát tak poslední turnaj. U nás doma jsme ligu vyhráli, teď jsme ještě poměřili svoje síly v republice. No, kvíz byl opravdu těžký a ze 70 týmů (které postoupily do užšího finále) jsme skončili 50. První byl pražský tým iMumlynátů, kde soutěží např. Lišák z pořadu Na lovu.

V mezičase jsem podnikala tradiční aktivity jako návštěva basketu, kavárny s kámoškama, také doplnění několika domácích úkolů po konzultaci o psychosomatice mojí nemoci a trénink na saxofon. Také jsem odvezla obrázky tulipánů od dětí do liberecké Amelie, kde se chystají na březnový Tulipánový měsíc, kdy obrázky a výrobky vyzdobí onkologická oddělení.

S chemkama jsem v půlce. Ještě tři a bude pravděpodobně kontrola CT, co to udělalo. Vlasy pořád drží, ale vůbec nerostou. Když jsem se ptala své kadeřnice, jaký mám odrost, tak prý asi 1 mm.laughing No lepší než kdybych o ně přišla. Teď už jen opět zvědavost, jaké budou krevní výsledky příště?

ileostomie chemoterapie léčba

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací