Pečená křidýlka s marinádou

Hledáte inspiraci na marinádu? Fantazii se meze nekladou

Ingredience

  • kuřecí křídla (paličky/stehna)
  • olej
  • koření na kuře (sladká paprika, drcený kmín, pepř, sůl)
  • na marinádu:
  • 3 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojovky

Postup

Kuřecí křidýlka zpracujeme, osekáme špičky, na kterých stejně není žádné maso, dáme do misky, přidáme olej a koření. Nandáme do pekáčku a pečeme zvolna v troubě na 130°C klidně 1,5-2h. Pak si svaříme marinádu. Do rendlíku dáme med, prolisovaný česnek a sojovku. Krátce svaříme a pozor, směs má tendenci pěnit.

Potřeme marinádou křidýlka a zvedneme teplotu na 180°C. Za 5 minut potřeme opět výpekem a pečeme dalších 5 min. 

ileostomie jídlo kuřecí

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací