Pečený králík s bramborem

"Králíka, pořád jenom Králíka, ani Pinďa už to nežere, viď, Pinďo, že už nechceš králíka?!" A to já zase jooo 

Ingredience

  • králičí čtvrtky (kupovala jsem v Lidlu)
  • slanina
  • cibule
  • hořčice
  • sůl, tymián, bobkový list, nové koření
  • olej

Postup

Králičí čtvrtky osolíme a pomažeme horčicí. V hrnci (který můžeme dát i do trouby) si rozehřejeme olej, nakrájíme si na drobno slaninu, na hrubo cibuli. Slaninu osmahneme, přidáme čtvrtky králíka, zprudka opečeme se všech stran, zasypeme cibulí. Dále směs posypeme tymiánem, přidáme 1 bobkový list a 4 kuličky nového koření. Podlijeme vodou a dáme do trouby, která je vyhřátá na 200°C. Pečeme podle typu masa, asi 50 minut až hodinu. Mezitím ještě podlijeme.

Podáváme s vařeným bramborem.

dieta ileostomie maso brambor

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací