Podzimní chlebíček

S tímto moučníkem na vás podzim přímo dejchne! S hruškami, mrkví a pomerančem 

Ingredience

  • 3 hrušky, 60g medu, 25g másla
  • 1 pomeranč, 1 lžíce cukru krupice
  • 120g oleje
  • 130g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 170g hladké mouky
  • 8g jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 150g jemně nastrouhané mrkve
  • 40g hrubo nasekaných ořechů

Postup

Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na podélné silnější plátky. Na pánvi (či v rendlíku) rozpustíme med a máslo a osmahneme hrušky. Necháme chvilku podusit. Přecedíme a šťávu si schováme.

Vymačkáme pomerančovou šťávu a svaříme s cukrem. Neměla jsem možnost přidat pomerančovou kůru, nesehnala jsem totiž pomeranč bez chemicky ošetřené kůry. Pokud kůru máte, je potřeba ji dvakrát scedit a propláchnout po přivedení k varu.

Formu vymažeme a v míse si nastrouháme mrkve. Do další místy dáme olej a vyšleháme s cukrem. Přidáme vajíčka a šleháme do pěny. Přidáme sypké suroviny (mouku, koření, sodu), mrkev a ořechy. Já přidala ještě svařenou šťávu z pomeranče a dohustila moukou. Dáme do těsta polovinu hrušek nakrájených na menší kousky a zahřejeme troubu na 170°C. 

Těsto nalijeme do formy, poklademe zbytkem hrušek a dáme péct na cca 50 min. Horký chlebíček polijeme zbytkem zredukované šťávy z hrušek (přiměřeně). Dala jsem 5 lžic. Necháme vychladnout a necháme odpočinout v lednici. 

Recept od Petry Burianové

ileostomie podzim moučník

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací