Podzimní nadýchaný perník

Podzim klepe na dveře! Taky máte náladu na něco voňavě dobrého?

Ingredience

  • 450g hladké mouky (možná bych dala jen 400g)
  • 3 vejce
  • 100g cukru krupice
  • 250ml kávy nebo Cara
  • 330g medu
  • 150g oleje
  • 3 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Postup

Do jedné misky si smícháme mouku, jedlou sodu a koření. Do další misky si dáme tekutý rozehřátý med, žloutky a cukr a společně je vymícháme do hladkého těsta. Přidáme sypkou směs, kávu a olej a mícháme. Z bílků si ušleháme tuh sníh a zapracujeme do vzniklého těsta. Troubu si vyhřejeme na 180°C, vymažeme plech (formu) a pečeme na 180°C cca 30-40 minut. Můžeme polít čokoládou. 

zdroj: https://mamapecedoma.com

ileostomie dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací