Výsledky vyhledávání

Zdraví

Slovní klišé

Slovní klišé

23. 12. 2019

Občas se setkávám s tím, že lidé neví, jak s nemocným či handicapovaným člověkem mluvit. Dostáváme se pak do trapných situací, které slabšího jedince mohou hodně zasáhnout. Jak tedy na to? Pozn. Jedná se u můj subjektivní pohled, neznamená to, že je to aplikovatelný na všechny  Nechci vás odrazovat od milých zpráv všechno druhu, je to jen takové moje malé zamyšlení..

7 věcí, na které se nemocného raději neptejte! (nebo s citem a empatií)

7 věcí, na které se nemocného raději neptejte! (nebo s citem a empatií)

11. 6. 2019

Zvídavé otázky mířené na stomika už jsem i s odpověďmi sepsala níž, stačí vyhledat. Nyní jsem se zaměřila na otázky/situace, se kterými jsem se setkala po dobu své léčby a nemoci a občas mi z nich už vylítl tlak nebo naběhla žíla na krku. 

Co mi nemoc dala?

Co mi nemoc dala?

22. 5. 2019

Den D. Co se stalo? Nic! Dnes jsou tomu dva roky, co jsem poprvé u své gynekoložky na ultrazvuku viděla svoje útvary v břiše. Trvalo to přesně měsíc, co jsem se dozvěděla svou diagnózu a jela na první chemoterapii. O tom, co mi nemoc vzala, jsem bilancovala před rokem. Chtěla jsem se na to podívat z té druhé stránky. Co mi nemoc dala?

Štědréj večér nástál...

Štědréj večér nástál...

29. 12. 2018

První Štědrý den s mou "kamarádkou" stomií

Podpora lidí - plus nebo mínus?

Podpora lidí - plus nebo mínus?

10. 10. 2018

Každý, kdo přečetl můj blog, mě prosí o další články. Nějak jsem nenacházela inspiraci, tak jsem vzpomínala na poslední rok v léčbě, co se mi přihodilo za různé (často úsměvné) situace. Tak jsem jich dala pár dohromady 

Bilancuju...

Bilancuju...

15. 6. 2018

Už jsem ofiko týden v invalidním důchodu. Trochu mě to přimělo zamyslet se nad tím, co se vlastně za ten rok všechno událo..

Je život s pytlem na pytel? část 1.

Je život s pytlem na pytel? část 1.

26. 5. 2018

Jaké je se smířit s tím, že máte stomii? Co na to okolí? Má se to říkat? Tak pilně čtěte...

Šťastné a pytlíkové!

Šťastné a pytlíkové!

7. 1. 2020

Druhé Vánoce se speciální "vánoční ozdobou" na břiše, která je teda se mnou celoročně. 365 dní v roce, 52 týdnů, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Pytlík a já jsme prostě nerozluční parťáci nejen o svátcích. 

Živá knihovna

Živá knihovna

6. 1. 2020

Těsně před Vánoci jsem byla pozvaná na jednu krásnou akci jménem Živá knihovna. Co to obnášelo?

Jak jsem letěla k moři

Jak jsem letěla k moři

10. 7. 2019

Malý krůček pro člověka, velký krok pro Barunku! Jak jsem po šesti letech letěla letadlem a k příručáku a kufru jsem měla na starosti ještě svůj pytel!

Harry Potter, škola a kvíz!

Harry Potter, škola a kvíz!

25. 3. 2019

Jaké bylo období mezichemkové tentokrát? A co se stane, když začne mít nemocný "roupy"? (jako že začne vymejšlet, ne ty potvory)

Koro-Téma

Koro-Téma

17. 3. 2020

V prvních chvílích byla myšlenka, že se tématu koronaviru vyhnu. Kdo tedy nechce číst, dejte si kávu, pusťte si telku, čtěte si knihu. Kdo se chce dozvědět, co dělám v těchto dnech, odklikněte a čtěte článek 

Duben - ještě v karanténě budem!

Duben - ještě v karanténě budem!

3. 4. 2020

Návštěva onkologie na kapání a první jarní dny.. Jaké byly?

Rutina je vlastně fajn

Rutina je vlastně fajn

21. 5. 2020

Taky vám občas připadá, že jsou si ty dny nějaké podobné? Že každé ráno začíná stejně, dny utíkají jako splašené.. No není den, jako den. Tenhle si budu pamatovat asi napořád. Najednou jsem se ohlédla a zjistila jsem, že zítra to budou už 3 roky od toho Dne, kdy jsem poprvé u lékaře slyšela větu: Má u vás v rodině někdo rakovinu?

Vyzvi se!

Vyzvi se!

22. 6. 2020

Po měsíci už se opět ozývám. Nálada i energie stoupala a klesala jak na divoké horské dráze.. Co jsem všechno stihla a jaké výzvy jsem přijala?

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací