Quiche s červenou řepou a cuketou

Kyš, kyš! Slaný koláč, který lze upéct na mnoho způsobů. Mňam! (zařazeno cca po 6 měsících od operace)

Ingredience

Na těsto:

  • 300g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150g másla
  • lžička soli
  • 40g strouhaného parmazánu
  • 60g strouhaného čedaru

Na náplň:

  • 500g červené řepy - koupila jsem předvařenou
  • (pokud budete mít řepu syrovou, ještě je potřeba 60ml vinného octa, 45g hnědého cukru, sůl a pepř)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 180ml smetany ke šlehání
  • 150ml mléka
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 1 malá cuketka (nebo místo ní listy špenátu)
  • 4 vejce prošlehaná
  • 10g strouhaného parmazánu
  • 100g kozího sýru (nebo balkánu)

Postup

Nejdříve si připravíme těsto. Smícháme mouku se solí, nakrájíme studené máslo a promneme s moukou. Potom přidáme oba nastrouhané sýry a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici tak hodinu odpočinout.

Mezitím si připravíme červenou řepu. Možná by se ta předvařená ani nemusela péct samostatně v troubě a mohla by se dát rovnou na těsto. Já pekla 15 min v troubě, potřenou směsí cukru, soli, pepře, vinného octa a oleje. Pekla jsem v pekáčku zakrytým alobalem na 200°C.

Řepu vyndáme, snížíme teplotu na 180°C, vyndáme z lednice těsto, rozválíme a přeneseme do vymazané koláčové formy (průměr cca 22cm). Těsto na dně propícháme vidličkou, vyložíme pečícím papírem a zasypeme fazolemi, aby se příliš nevzdouvalo. Pečeme 25 minut do světle zlatova. Poté sundáme papír s fazolemi a pečeme ještě 5-10 min. samostatně.

Zatímco se těsto peče, rozehřejeme si olej v pánvi a necháme zesklovatět cibuli. Do kastrůlku nalijeme mléko a smetanu a zahříváme, nevaříme! Přidáme rozšlehaná vajíčka s parmazánem a cibuli z pánvičky.

Vyndáme formu s těstem, rozložíme na něj na plátky nakrájenou oloupanou cuketku, pokrájenou řepu, pokrájený kozí sýr (balkán) a zalijeme vaječnou směsí. Rozložíme zbytek surovin, snížíme teplotu v troubě na 160°C a pečeme 1,5 hodiny. Vyndejte z trouby a nechte půl hodinky odpočinout.

Dá se jíst teplý i studený. cool

Recept je z magazínu Penny, podzim 2018

dieta ileostomie quiche

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací