Rozlítaní ptáčci

Pokud se vám nechce mato motat, plnit, svazovat, tenhle recept je značka ideál!

Ingredience

  • 0,5 kg hovězího masa/může být i vepřové nebo kuřecí
  • 2 cibule větší nebo 3 menší
  • 3 vejce natvrdo
  • 2 nakládané okurky střední
  • 2 lžíce hořčice plnotučná
  • 150 g šunka/anglická slanina
  • 2 l hovězí vývar/masox
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej

Postup

Hovězí/vepřové/kuřecí maso si můžeme nechat na plátky nebo je nakrájíme na kostky. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Nejprve si nakrájíme cibuli na menší kostičky a osmahneme na oleji/másle do měkka. Poté přidáme okořeněné maso a osmahneme.

Do osmahnutého masa s cibulkou dáme plnotučnou hořčici, promícháme a necháme ještě minutku smažit. Pak podlijeme maso hovězím vývarem a vaříme, dokud maso není měkké. Až je maso měkké, tak přidáme na kousky nakrájená vejce, okurky, šunku a vše povaříme ještě asi 15 minut.

Poté si smícháme vodu s hladkou mouku, omáčku zahustíme a ještě tak 5 minut povaříme. Můžeme dosolit dle chuti. Podáváme s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

maso ptáčci ileostomie dieta

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací