Skořicová srdíčka s karamelovým krémem

Cukroví bez ořechů 

Ingredience

těsto:

  • 200g hladké mouky
  • 120g másla nebo margarínu
  • 2 žloutky
  • 60g cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • hladká mouka na vál

na náplň:

  • 1 balíček karamelových bonbonů Toffo
  • 50ml smetany ke šlehání
  • 50g másla

na ozdobení:

  • mléčná čokoládová poleva
  • skořicový cukr

Postup

Do mísy nasypte mouku, cukr a mletou skořici. Přidejte změklé máslo a žloutky a zpracujte na hladké těsto. Vytvarujte z něj váleček a nechte v chladu odpočinout (klidně pár dní). Odleželé těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát a vykrajujte srdíčka (nebo jiné tvary). Vložte do předehřáté trouby a pečte na 150°C.

Bonbony zalijte smetanou a opatrně při nízké teplotě zahřívejte. dokud se nerozpustí. Směs nechte zchladnout, a než zcela ztuhne, rozmíchejte ji ze změklým máslem. Upečená srdíčka slepte krémem, přelijte čokoládou a posypte skořicovým cukrem. Skladujte v chladu.

Zdroj: Překvapení - Cukroví a křížovky speciál 11/2018

ileostomie recepty dieta sladké

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací