Svíčková

Tahle omáčka tady nesmí chybět!

Ingredience

  • 1 kg hovězího zadního
  •  2 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 4 petržele
  • máslo/olej
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 bobkové listy, 8 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • citron, ocet
  • cukr

Postup

Zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli.

Na dně pekáče rozehřejeme trochu oleje/másla a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme, zasypeme cukrem a vložíme do trouby. Pečeme na cca 200°C cca 1-1,5 hod. zakryté, až je maso měkké. 

Vyndáme pekáč a obsah rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčku podle potřeby přecedíme, zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně citronovou šťávou. 

Podáváme s houskovým knedlíkem, citronem a brusinkami.

ileostomie recepty svíčková

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací