Velikonoční beránek

Rychlé těsto, které je výborné. Nemusíte se s ničím patlat

Ingredience

(na menší formu beránka, zajíčka)

  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • mléko podle potřeby (cca 1/2 hrnku)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • sádlo a hrubá mouka na vymazání formy

Postup

Nejdříve v misce promícháme vejce s cukrem, dále přidáme olej. Zamícháváme prosátou mouku s práškem do pečiva a přidáme mléko, aby směs nebyla příliš hustá. Troubu si předehřejeme na 180°C a vymažeme si formu. Pořádně vymazaná forma je základ úspěchu, aby uvnitř nezůstal třeba čumák, nebo se neulomila hlava. Plníme formu do dvou třetin. Doporučuji dát si formu na plech, protože je nepravidelného tvaru a může na roštu spadnout (real story) či přetéct (real story). laughingPečeme dle trouby cca 30-45 min na 165°C.

ileostomie velikonoce pečení beránek

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací