Vepřová pečeně s rozmarýnem

Výborné, lahodné maso a ta vůně!

Ingredience

  • vepřová pečeně vcelku
  • několik stroužků česneku
  • hrst čerstvého rozmarýnu (případně drcený)
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • pár větších brambor

Postup

Stroužky česneku rozmačkáme, smícháme se solí, pepřem a rozmarýnem. Pečeni očistíme, uděláme do ní nožem zářezy, do kterých vetřeme připravovanou směs. Pokud zbyde, potřeme s ním celé maso. Takto připravenou pečeni na pánvi zprudka osmahneme ze všechn stran. Připravíme pekáček, pokapeme trochu olejem a dáme do něj pečeni.

Pokud chceme variantu s pečeným bramborem, očistíme je, nakrájíme na měsíčky, poklademe na dno pekáčku, pokapeme oleje, osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem. Až na ně dáme pečeni.

Pečeme na 180°C zhruba hodinu a čtvrt, dle potřeby i více, aby se maso propeklo. Podle potřeby podléváme.

Při servírování krájíme na plátky. A my si ještě přidali špenátek. laughing

ileostomie bylinky maso

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací