Zapečená kuřecí stehýnka s bramborem a zeleninou

parádní a jednoduchý pokrm s letní vůní 

Ingredience

  • balení kuřecích stehýnek (křidýlek, podle vaší chutě)
  • 6 větších brambor
  • 3-4 mrkve
  • 1 cibule
  • sezónní zelenina (jarní cibulka/kapustičky,...)
  • citrón
  • 100ml bílého vína

na marinádu:

  • olivový olej
  • lžíce červené papriky
  • tymián
  • kajenský pepř + zázvor (kdo může pálivé)
  • pepř
  • sůl

Postup

Připravíme si z oleje a koření marinádu, do které stěhýnka naložíme klidně několik hodin před pečením. Poté si očistíme zeleninu, pokrájíme brambory a poklademe do pekáčku spolu s naloženým masem. Můžeme ještě osolit brambory a zeleninu. Marinádu, která zbyde dáme také do pekáčku. Pečeme při 200°C cca 20 minut zakryté. Poté odkryjeme, pečeme dalších 20 min. Poté přilijeme víno s šťávu z citronu a pečeme do změknutí brambor.

nemoc ileostomie recepty

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 34 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Letní kratochvíle a Amsterdam
Kaliméra

Kaliméra

29. 6. 2022

Lynparza

Lynparza

31. 5. 2022

Apríl!

Apríl!

15. 4. 2022

Srdce od srdce

Srdce od srdce

10. 2. 2022

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací