Zeleninová polévka

Když máte chuť na polévku a chcete něco trochu rychlejšího než vývar  A zelenina je co? Zdravá!

Ingredience

  • směs zeleniny do polévky (2 mrkve, petržel, půl celeru, kedlubna, pórek, cibule)
  • 2 lžíce másla
  • pepř, sůl, petrželka
  • zeleninový bujón
  • krupice/nudle

Postup

Na rozpuštěném másle lehounce osmahneme nakrájené mrkve, petržel a celer. Poté zalijeme asi 0,5 litrem vody a přidáme očištěnou kedlubnu, pórek a cibuli, aby se vyvařily spolu s nakrájenou zeleninou. Budeme mít chutnější vývar. Vaříme do změknutí nakrájené zeleniny. Poté kedlubnu, pórek a cibuli vyndáme z polévky pryč. Přidáme bujón a zavaříme pár lžic krupice nebo nudle. Podle chuti osolíme, přidáme nakrájenou petrželku.

recepty stomici ileostomie dieta polévka zelenina

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 36 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

RIP

RIP

28. 4. 2025

Páté chemoterapie
Chtěla bych se probudit
Konečně doma

Konečně doma

26. 11. 2024

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací