V zajetí žádostí a papírů - máte pojištění?

Kdysi jste se pojistili a už si nevzpomínáte, co všechno jste tam zadali? Stejný problém jsem řešila já, akorát mi došlo, že jsem pojištěná, asi půl roku od začátku onemocnění 

Ze začátku je člověk je hrozně zmatený.

Pak začnete podstupovat léčbu, v mém případě chemky a jste ještě zmatenější. Všechno je nové, každá bolest, píchnutí, křeč vás vyděsí. Moje paní onkoložka (díkykiss) mi říkala, ať to zase všechno tolik neprožívám. Měla pravdu! laughing

Potom jsem měla pocit, že musím dělat vše, na co jsem neměla čas. Když mi tělo dovolilo, chodili jsme na výlety, malovala jsem, vyšívala, četla jsem si, atd.

No a pak vám tak trochu dojde, že vaše finance nejsou, co bývaly. Pobíráte nemocenskou, která v mém případě byla pěkná, to si nemohu stěžovat, ale ty výdaje jsou vyšší než dřív. Zaplatíte nájem, poplatky, utrácíte za kvalitnější potraviny, protože nechcete do sebe dávat jen tak něco, kupujete nutridrinky, protože nechcete dál hubnout. Kupujete kvalitní potravinové doplňky, kterými podpoříte imunitu (nebo si to aspoň myslíte). Dále pořizujete nové oblečení, protože nervy pracují a vy stejně hubnete, sem tam nějaký nový turbánek na holou hlavičku (přece ušetřím za kadeřníka a šampóny!). A ono se to sčítá a sčítá.

Tak jsem přemýšlela, co zkrouhnu. Ha! Pětistovka za pojištění. No mám ho sice na úraz, ale nešlo by s tím něco udělat? Třeba na čas snížit. Volala jsem tedy kamarádce, která mi tyto věci spravuje a sešly jsme se.

A jaký byl náš objev, když jsme si spolu prošly smlouvu a zjistily jsme, že jsem pojištěná i na "nemocenskou" a pobyt v nemocnici z jakéhokoli důvodu, tudíž by to platilo i na mé onkologické onemocnění. 150 Kč za den nemocenské a 300 Kč za den pobytu v nemocnici na ulici nenajdete, že jo.

Tak jsme si řekly, že to zkusíme, třeba bude pojišťovna hodná (ha,ha) a něco Barunce vyplatí. Nejprve kamarádka volala na infolinku, prý mám poslat kopii neschopenky a pošlou mi formulář, který mi vyplní má ošetřující lékařka (chudák, už zase). Vše jsme udělaly, poslaly a čekaly. Nakonec 3 dny před Vánoci (děkuju, Ježíškukiss) mi pojišťovna vyplatila všechny peníze zpětně za nemocenskou i za pobyt v nemocnici. To mi spadla čelist a chvilku jsem ji hledala pod gaučem.

Pak to znamenalo každý měsíc posílat kopii "lístku na peníze", který vám vystavuje váš ošetřující lékař a vy ho posíláte zaměstnavateli. Jelikož mi končila pracovní smlouva 2 měsíce po začátku nemocenské, posílala jsem "lístek na peníze" rovnou na OSSZ. Naštěstí pro mě platila ochranná lhůta a i když jsem už vlastně byla bez zaměstnání, měla jsem nárok být rok na nemocenské a pak se uvidí, co bude dál.

Takže to shrnu. Každý měsíc k lékařce pro "lístek na peníze", kopii s vyznačeným datem kontroly poslat na pojišťovnu, občas poslat pojišťovně aktuální lékařskou zprávu, občas poprosit paní doktorku o vyplnění formuláře, že léčba pokračuje, a že prognózu opravdu neví.

No jo, ale když něco chcete, musíte pro to něco udělat. U získání peněz od pojišťovny to platí trojnásob! laughing

Už chápete z minulého článku, k čemu je potřeba ta osobní sekretářka?cool

A to není zdaleka všechno..

nemoc administrativa pojištění žádost

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací