5x a stále poprvé

Když sáčky nedrží...

Krize pytlů. Krize mojí kůže pod pytlíkem. Prostě podzim přišel i na mou stomii. Spolu s listím odpadává i pytlík. Ne úplně doslova, ale od tý doby, co jsem přibrala (vymodlená 4 kila), tak mi přestal držet stávající sáček od Braunu a zkouším nové, věnovala jsem tomu už předchozí články.

Už už to vypadalo, že je klid, vyzkoušela jsem jen dva druhy a vrátila se ke „staré“ pomůcce, která chvíli byla držákem, ale teď už asi 14 dnů bojuju s podtékáním. Takže jsem znovu otevřela obálky se vzorky a jde se na to, přátelé!

Nedělám reklamu, nehaním výrobky, jen popisuji své konkrétní zkušenosti. Každý je jiný, má jiné břicho, kůži, stomii, citlivost. Co nevyhovuje mně, to si jiný nemůže vynachválit. Platí zde stejné krédo: Jedny zuby do každý huby – to taky přece nejdelaughing

Takže. Při prvním mi začala kůže červenat a svědět. Pytlík držel pěkně, dokonce byl i pružný, odlepit ho druhý den ráno už chtělo fištrónka. Vystříkala jsem asi trojnásobek odstraňovacího spreje na podložku, než se mi ho podařilo dostat z břicha. Po druhém pokusu nošení opět červenání, pupínky, svědění. Takže nic. (Braun Flexima Active)

Jako druhý nastoupil pytlík, který sliboval hojivou extra super truper podložku, která je tvarovaná na koncích jako květina s prostřihy. Hezky se přizpůsobí. V odpoledních hodinách mě sáček začal řezat pod stomií a komfort byl ten tam. Kytička nekytička, šel druhý den ráno dolů. Ještě mám jeden, možná mu dám druhou šanci. (Sabrix Confidence Natural Advance)

Třetí zkouška byla ultrarychlá a jasná! Sáček sliboval pohodlí při jeho netradičním střihu podložky, ne uprostřed, ale ve vrchní části. Po hodině a půl se odlepil, takže jeho tři bratříčci, které jsem dostala na vyzkoušení, poputují zpátky do stomaporadny. (Dansac)

Čtvrtý pytlík byl oříšek už při lepení. Sic jednodílný, ale vlastně dvoudílný systém. Podložka se nestříhala, ale tvarovala rolováním prsty, vůbec mi to nešlo. Do toho si moje stomie po ránu hrála na fontánku, takže byla několikrát sprcha. Podložku jsem nakonec podle návodu přilepila, byla to taková náhrada za ochranné kolečko, které jsem používala před tím. Pak se na to přilepil sáček. To už bylo v pohodě. Bohužel se mi zase večer objevily červené flíčky, takže zase asi alergie. (ConvaTec jednodílný tvarovací systém)

Pátému „šediváku“ jsem dala druhou šanci. Opět slibuje pružnost, měkkost, no prostě že s ním budu zase skákat přes kaluže. Při prvním pokusu podtekl po obědě. Nyní až po odpolední kávě. Děkuju, už nechci! (Coloplast Sensura Mio)

Nu, vždy se s úctou vracím ke svému původnímu pytlíčku a jsem ráda, když to se mnou do rána přežije. Ještě tu mám jednoho adepta na zkoušku, tak uvidím, kdy seberu odvahu. Také se pokouším změnit postup při lepení, jestli něco někde nedělám špatně, prošla jsem si znovu všechny brožurky, videa na netu a rady na facebooku. Když nepochodím, vypravím se za stomasetřičkou. A asi napíšu Ježíškovi o sestavení „ideálního“ sáčku pro Barunku.

ileostomie recepty dieta blog

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací