Objevila jsem Ameriku!

Ano, objevila. Všude o tom píšou, jak má člověk zkoušet různé věci, když sáčky nedrží, ale já byla jak slepá

Mé trápení s pytlíčky už zná každý.

Taky vás napadlo, že chyba asi nebude v pytlíkách, ale ve mně? Mě taky, jenže jsem nějak nevěděla, jak dál. Jela jsem zrovna na kontrolu a poprosila jsem stomasestřičku, ať mi poradí, vylíčila jsem jí, jaké mám problémy a ukázala jí svou tabulku, kde jsem měla popsané, jaké sáčky jsem zkusila s hodnotícími kritérii. Koukla na to a pověděla mi, že už mi toho teda moc nezbývá laughing. Sundaly jsme sáček a hle - no jooo, to bude na konvex. Bříško se změnilo a na jedné straně u stomie se mi udělala menší kožní prohlubeň, kterou to podtýkalo.

(právě zní fanfára od George Friedricha Handela - Hallelujah)

Sestřička mi vysvětlila, že moje stomie svým ústím míří dolů a dotýká se skoro kůže, tudíž to je další příčina podtékání. My potřebujeme konvexním sáčkem (je takový vypouklý a tvrdší) dostat ústí střívka pěkně do mističky sáčku a vyrovnat kůži okolo. Aby se zabránilo podráždění kůže, namazala mi kolem vystřiženého otvoru v podložce stomickou pastu, nalepila a svět byl zase v pořádku. (Děkuju! kiss)

Vybavená vzorky jsem odjela domů a zatím to vypadá, že to teda drží!

Nevím proč, ale měla jsem pocit, že konvex je pouze pro vpadlé stomie nebo pro ty, které jsou v úrovni s kůží. Nenapadlo mě, že by mohlo být toto řešení i pro mě, když mám stomii určitě 1 cm nad kůži. Ale jo, je to tak a já děkuju tomu, kdo konvex vymyslel! Jste borec!

ileostomie blog pytlíky konvex

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací