Stomalinky

Linka důvěry pro stomiky, poradí, rozesmějí, nebo naopak?

Ráda se s vámi podělím o mou zkušenost se stomalinkami. Některé postřehy už jsem psala v minulých článcích, ale teď mám dva nové zážitky, které stojí za to si přečíst!laughing

Jelikož mi stomická sestřička pravděpodobně vyřešila mou záhadu sáčkového hlavolamu (podtékání), obvolávala jsem si pár firem kvůli vzorečkům konvexních sáčků. Stomická sestřička mi dala od dvou firem na vyzkoušení, další dvě firmy jsem oslovila sama.

První bylo volání na firmu ConvaTec. S paní na druhé straně telefonu si voláme víceméně pravidelně (dělila jsem se o zkušenosti, kdy jsem zkoušela jejich vzorky sáčků s plochou podložkou) a i když od nich "beru" zatím jen nějakou kosmetiku na ošetření kůže kolem stomie, posílají mi např. přání k narozeninám. A to je jako hodně milá pozornost! laughing

No nic, zkrátím to. Zvedla to "moje" pracovnice, se kterou jsem v kontaktu a když jsem jí vylíčila svůj objev roku - konvexní sáčky, naprosto mi vyrazila dech! Prý se dívala na můj blog, četla, co mám za problém a napadlo ji (samu od sebe!) mi již konvexní sáčky poslat na zkoušku! Už by měly být na cestě ke mně. To mě teda dostalo. Telepatie? Zázrak? Jako měla jsem husinu, fakt! (tímto děkuji v hlubokém předklonu cool)

Druhá stomalinka mě pobavila v jiném stylu. Na drátě byla rovněž příjemná paní, kterou jsem poprosila o vzorečky konvexů. Jasně, není problém, pošleme obratem. Za dva dny přišla obálka, rozlepila jsem ji a hle - uzavřené sáčky laughing. Tak si říkám, rozdělám to, třeba to má výpusť tak udělanou, že to nevidím, ale chyba lávky. Byly opravdu uzavřené. (Pro laiky - uzavřené sáčky používají kolostomici - vývod z tlustého střeva, protože obsah není většinou tak tekutý a v takovém množství jako u ileostomiků, kde vychází obsah z tenkého střeva značně vodnatý. No prostě kolostomici mají vlastně klasické hovínko sealed)

Kdybych se chtěla vyloženě pobavit a nalepit si uzavřený sáček, tak do dvou hodin budu mít o zábavu postaránolaughing. Takže tuhle situaci si ráda odpustím.

Nu což, řekla jsem si, že jsem se možná nevyjádřila přesně a neřekla, že chci sáčky s výpustí. Volám tedy znovu, že mi došly uzavřené, ale já - ileostomik potřebuji výpustné. Na druhé straně bylo mírné překvapení, mají to u mě napsané správně, tak to asi spletl někdo, kdo to dával do obálky. V pohodě, to se stane podotknu a oni, že posílají znovu. Za pár dní přišla obálka, já natěšená a co tam nebylo? Opět sáčky uzavřené. No po třetí už se mi opravdu volat nechtělo...

stomie dieta blog pytlíky

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací