Potravinové doplňky

Hodně lidí se mě ptá, zda něco užívám na podporu imunity. Tady jsem to sepsala 

Na začátku mé nemoci, v červnu 2017, se na mě lidé obraceli se zaručenými recepty a preparáty, které mám užívat. Měla jsem v tom trochu zmatek, ale vše jsem pročetla a prozkoumala, popřípadě se poradila s lékaři. Každý má na různé potravinové doplňky svůj názor a v podstatě mi nic nevyvrátili ani nedoporučili. Pouze po operaci a vyvedení ileostomie magnesium a ostropestřec mariánský.

Řídila jsem se vlastním instinktem a pocitem.

Nedělám tady reklamu žádné společnosti, jen píši, co mně osobně pomohlo. Nemohu zaručit, že to na někoho jiného nebude působit úplně jinak. undecided

Při chemoterapiích (ještě před operací a ileostomií) jsem užívala nejdříve kapsle annony gravioly asi 2x denně, poté kapsle betaglukanu 3x denně, vitamín C ve formě tablet (Lipo C Askor) 2x denně. Také jsem ráno pila vymačkaný citron s vodou. Měl jsem chemky od června do ledna a za tu dobu jsem nebyla ani jednou nemocná (díky!), normálně jsem chodila mezi lidi, jen jsem se vyhýbala davovkám (kino, divadlo) a nenavštěvovala jsem nemocné, to dá rozum laughing.

Po operaci s ileostomií jsem začala denně užívat Fytotonic (rozpustný ve vodě), ostropestřec mariánský (protože jsem po tom všem měla zvýšené jaterní testy) postupně ve formě šťávy, šumáku i tablet (ne vše najednou, zkoušela jsem). Když jsem se necítila úplně fit, dala jsem si céčko v tekuté formě Lipo C Askor (ale je to pěkně hnusný). Denně beru 2 magnesia, kvůli ileostomii, protože rychleji přicházím o vodu a o minerály.

Všechny doplňky se snažím vybírat rozpustné nebo v malých tabletkách, aby neskončily jen tak, jak je polknu, v pytlíku.

A jestli to funguje? Za mě ano a i pokud by to mělo být placebo, nemám s tím problém. tongue-out 

dieta ileostomie doplňky

100blog
Bára

Bára

Kdo jsem?

Ahoj, jmenuji se Bára, bydlím v srdci Lužických hor, je mi 35 a od konce února 2018 žiju se stomií.

BIO

Nejnovější články

Neveselé jaro (CHT4-5/IV.linie)
Novoroční blues (CHT3/IV. linie)
Šťastný a veselý? (CHT2/IV. linie)
Zima je tu dřív (CHT 1/IV. linie)
Damoklův meč

Damoklův meč

5. 12. 2023

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací